22 Kasım 2010 Pazartesi

*ÖLÜMSÜZLÜK


Bu dünyada kimse kimseden üstün değildir,üstün olan doğanın kanunu ve gücüdür…

Bu dünyada tüm canlıların yaşadığı ve herkesin de bildiği iki gerçek vardır.Canlı varlıklar önce doğar,yaşar ve en sonunda ölürler. Yaşanan bu iki gerçek arasındaki hayat çizgisinde belli bir yaşam süresi vardır.İnsanlar diğer canlılardan çok farklı canlı türüdür ,yaşam süresi daha uzun güçlü, değerli ve akıllı varlıklardır

Benim hayat felsefeme göre asıl gerçek olan ve yaşanan ölümsüzlüktür; evet, öldüğü zaman insan bedeni bir ruh’a dönüşebilir, içinde bulunduğu bedeni terk edip gidebilir, fakat yaşam devam etmektedir.
Mesela ben yoksam sen varsın sen yoksan o var ayrı beden ayrı suretlerde mevcut olan tek bir ruh vardır ki tüm insanlar da o mükemmel ruhun kişilik yansımalarıdır ve kişilikler de tecrübe ve deneyim yaşamaktadırlar. Doğumla ölüm arasındaki yaşam çizgisi sonsuzluğa gidecek bir gelişim süresidir.

Bu muhteşem evrenin tek mimarı yaradanın birer değerli parçalarıyız. Biz hepimiz insanız, sonuçta kimse kimseden üstün olamaz,kimse kimsenin canını yakıp,canını almaya hakkı yoktur.Tüm canlıların, topraktaki solucanın bile yaşamaya hakkı vardır.

Yaradandan ötürü bastığımız toprak,nefes alıp verdiğimiz hava,bize hayat veren su,tüm canlı ve cansız varlıklar,doğanın varlığı ve dengesi çok önemlidir.Herşeyden önemlisi canlı türünün yaşayacak başka bir dünya olmadığı gerçeğini hep düşünmek, insanlık adına çaba göstermek ve geriye dönüş şansını geliştirmek gerektiğini kabul etmeliyiz.

İnsanlık için se bir bütün olunmalı,hayata yeni anlamlar katacak sağlam,sağlıklı ilişkiler ve güzel diyologlar kurabilmek için ruh ve beden sağlığı bozulmuş toplum ve toplumları yeniden inşa etmeli ve eğitmeliyiz.

Unutmayalım bu dünya hepimizin dünyası hepimizin yaşamaya hakkı vardır sadece doğru ve insanoğluna yakışır biçimde yaşamasını bilmeliyiz….

Sevtap Akdemir / 09.11.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder